Национални активности

Дедо Мраз со СМА

По повод Новогодишните празници се поделија подароци на педијатриски пациенти со СМА од страна на Здружението со помош на активисти.…

Завршна конференција „Системски решенија за ретките болести“- НАРБМ

Едукативна работилница „Глобални СМА истражувања и нови перспективи“

На 18.11.2019 во Скопје се одржа Едукативна работилница „ Глобални СМА истражувања и нови перспективи“, на која учество земаа експерти…

Национални денови на Мултипла склероза- Премиера на првиот краткометражен филм за МС насловен „Роденденски подарок“

Одбележување на „Интернационален Ден на Гоше“- Скопје

Одбележување на Ден на Мускулна Дистрофија – Зоолошка градина- Скопје

Симпозиум за физиотерапија при деца со СМА и ДМД- Струга

Во рамките на  „Регионална средба на ретки болести во југо- источна Европа“ организирана од Здружението „Живот со предизвици“, се одржа…

СМА ден на Клиника за детски болести- Скопје

Во соработка со Клиника за детски болести- Скопје и со специјалисти од повеќе здравствени установи, во Мај 2019 за прв…

Обележување на Ден на ретки болести 2019

Механичка вентилација кај деца и возрасни во домашни услови 1 и 2 – Скопје

На 07.06.2018г. и 06.12.2018г., Претседателот на СТОП СМА учествуваше на предавања на тема „Механичка вентилација кај деца и возрасни во…