Банка на помагала

Што ни треба?

Банката за опрема на Здружението СТОП СМА има за цел да обезбедува и изнајмува опрема за рехабилитација и медицински помагала кои не се на товар на ФЗОМ или од некои причини е попречено/одложено стекнувањето правото на обезбедување преку ФЗОМ.

Здружението се обидува да обезбеди бесплатно изнајмување опрема за СМА пациенти и отворено прифаќа донации во медицинска опрема. Доколку некоја компанија сака да донира опрема во нашата банка, може да ја погледне Листата на потреби и потоа да не контактира.

 • инхалатор
 • стендер- вертикализатор (за 1-7г. и 7+г.)
 • НИВ апарат
 • потрошен материјал за машина за искашлување
 • потрошен материјал за НИВ апарат
 • пулс- оксиметар
 • проби за пулс- оксиметар
 • насални сонди
 • шприцеви 60мл.
 • витамински додатоци и пробиотици
 • специјална храна за ППН
 • мобилни рампи
 • детско тоалетно столче

Со што располагаме?

Дали имате опрема што повеќе не ја користите и сакате да ја дадете на друг? Напишете ни е-пошта со детален опис на опремата, нејзините димензии и фотографија. Ние ќе објавиме за тоа на веб-страната и благодарение на вас некој ќе може да ја користи потребната опрема.

Или ви треба помагало за себе или за најблиските? Контактирајте нè и ние ќе се обидеме да ги обезбедиме потребите!

Машина за искашлување- Cough assist- mechanical insufflator-exsufflator

Одалка

Мануелна инвалидска количка

Електромоторна инвалидска количка